Vegetariški indiški blyneliai

Ar kada esate ragavę indiško maisto? Jei taip, tuomet be abejonės žinote, kad indai mėgta aštrius prieskonius. Mūsų siūlomi blyneliai - taip pat aštrūs, tačiau labai skanūs.

Reikės:

 

  • 2 svogūnų
  • 4 virtų bulvių
  • Smulkinto fetos sūrio
  • 1 stiklinės žirnelių (šaldytų)
  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero
  • Ketvirčio arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 1 šaukšto kuminų
  • 2 šaukštų džiuvėsėlių
  • 4 šaukštų miltų
  • 1 saujos petražolių arba kalendros
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui


Bulves išvirkite ir kuo smulkiau sutrinkite. Į bulvių masę sudėkite smulkintus svogūnus, kapotas petražoles (arba kalendrą), žirnelius ir likusius ingredientus (išskyrus feta sūrį). Viską gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje suformuokite blynelius. Kai blyneliai gražiai paruduos iš abiejų pusių - ištraukite juos ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius. Prie šiltų blynelių patiekite smulkintą feta sūrį.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintarė
2013-02-01 19:42
Receptas geras, indų maistą labai mėgstu ir tikrai pagaminsiu šį patiekalą, bet patarimas ateičiai: iliustruodama receptą nedėkite pasvilusio maisto nuotraukų, visą vaizdą gadina...
Pau
2012-01-31 20:43
pabandysiu, tik be feta surio
liuka
2012-01-31 20:36
Kazkaip man astrus blynai itartinai skamba, nors indiska maista laaaaaaabai megstu