Trinta moliūgų ir krevečių sriuba

Jeigu nemėgstate moliūgų, gal tiesiog nemokate jų tinkamai paruošti? Išmokti verta – juk iš tiesų jie ne tik skanūs, bet ir naudingi.

Ne veltui dietologai vadina šią daržovę tikru lobiu – moliūguose daug B grupės vitaminų, vitamino A, C, D, PP, T (jis atsakingas už organizmo medžiagų apykaitą ir yra labai retas).

Receptų begalės, viskas, ko reikia – išsirinkti jums labiausiai patinkančius. Siūlome pasigaminti moliūgų sriubą su krevetėmis. Kas žino, gal šis patiekalas taps jūsų mėgstamiausiu? Be to, jis nekaloringas, tad puikiai tiks laikantis dietos.

Reikia:

 

  •     500 g minkšto moliūgo,
  •     500 ml vandens,
  •     250 ml pieno,
  •     1 šaukšto sviesto,
  •     2–3 krevečių kiekvienai porcijai,
  •     1 šaukšto džiovintų daržovių mišinio,
  •     2–3 šakelių petražolių ir krapų,
  •     druskos,
  •     pipirų.


Moliūgą smulkiai supjaustykite, sudėkite į puodą, suberkite džiovintas daržoves, druską ir pipirus. Virkite vandenyje apie 10 minučių. Žalumynus susmulkinkite, palikite truputį papuošimui. Išvirkite krevetes. Virtą moliūgą, petražoles ir krapus sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Užvirkite ją, supilkite karštą pieną ir gerai išmaišykite. Vos užvirs, nukelkite nuo ugnies.

Įdėkite sviesto, krevečių ir patiekite, papuoškite likusiais žalumynais.

» Rašyti komentarą