Lietiniai - puikus patiekalas tiek sotiems pusryčiams, tiek pietums. Šį kartą norime pasiūlyti įprastus lietinius su neįprastu įdaru - špinatais ir fetos sūriu. Kaip sakoma vienoje prancūzų patarlėje - „Špinatai yra organizmo šluota“, tačiau sergančiuosius cukralige iš anksto įspėjame: špinatai didina cukraus kiekį, todėl jų vartojimą reikėtų labai riboti.
Reikės:
1 kiaušinio
2 šaukštų kvietinių miltų
1 šaukšto pieno
70 gramų šviežių špinatų
40 gramų fetos
Šviežio baziliko
Druskos ir pipirų
Augalinio aliejaus
Kiaušinį, miltus ir pieną gerai išmaišykite ir paskaninkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Prieš kepant blynelius, tešlą 30 minučių palaikykite šaldytuve. Įkaitinkite keptuvę ir šiek tiek pakepinkite špinatus, kol jie suminkštės. Prieš baigiant kepti įberkite šiek tiek baziliko, druskos ir pipirų. Pakeptus špinatus indelyje sumaišykite su fetos sūriu.
Įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynelius, suvyniokite į juos špinatų ir feta sūrio įdarą, ir dar kelias minutes apkepinkite.
Lietiniai su špinatais ir fetos sūriu
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-01-12 17:29
man regis cia ir varske labai tiktu prie spinatu
2012-01-12 17:23
man kazkaip atrodo kad sausoki gausis
2012-01-12 17:21
Na labai jau paprastas bet puikus receptukas
2012-01-13 14:10