Ar kepti obuoliai jums neprimena vaikystės? Šį kartą siūlome pagardinti obuoliukus riešutais.
Reikės:
- 5 vidutinių obuolių
- 100 gramų cukraus pudros
- 100 graų graikinių riešutų (be kevalų)
- 100 gramų medaus
- 10 gramų vanilinio cukraus
Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu (nesutrupinkite labai smulkiai). obuolių viršūnėles išpjaukite, išimkite šerdeles, bet pačių viršūnėlių neišmeskite. Į kiekvieno obuolių vidų dėkite po šaukštelį medaus ir iki pat viršaus pripildykite riešutais.
Obuolių viršų apibarstykite cukraus pudra, sumaišyta su vaniliniu cukrumi. Obuolius sudėkite į kepimo formelę ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių. Kepkite 15 minučių. Iškeptus obuoliukus uždenkite išpjautomis viršūnėlėmis ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
2013-08-24 07:46