Desertas "Obuoliai sniege"

Ar kepti obuoliai jums neprimena vaikystės? Šį kartą siūlome pagardinti obuoliukus riešutais.

Reikės:

 

  • 5 vidutinių obuolių
  • 100 gramų cukraus pudros
  • 100 graų graikinių riešutų (be kevalų)
  • 100 gramų medaus
  • 10 gramų vanilinio cukraus


Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu (nesutrupinkite labai smulkiai). obuolių viršūnėles išpjaukite, išimkite šerdeles, bet pačių viršūnėlių neišmeskite. Į kiekvieno obuolių vidų dėkite po šaukštelį medaus ir iki pat viršaus pripildykite riešutais.

Obuolių viršų apibarstykite cukraus pudra, sumaišyta su vaniliniu cukrumi. Obuolius sudėkite į kepimo formelę ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 laipsnių. Kepkite 15 minučių. Iškeptus obuoliukus uždenkite išpjautomis viršūnėlėmis ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
violeta cepuliene
2013-08-24 07:46
Labai skanu

dalia
2012-03-12 11:57
girdejau ,kad negalima obuoliu kepti,nes susidaro daug kenksmingu medziagu kepant obuoli,rekomendavo virti garuose
kriste
2012-03-08 21:11
butinai pabandysim seniai nekepiau
vidune
2012-03-08 21:11
labai megstu keptus obuoliukus, bet va riesutuku nevalgau