Vištienos kroketus galima valgyti vienus, nes jie patiekiami kartu su šviežiomis daržovėmis arba su pasirinktu garnyru.
Reikės:
- 400 gramų vištienos filė
- 1 svogūno
- 1-2 skiltelių česnako
- Druskos ir prieskonių pagal skonį
- Džiūvėsėlių
- Aliejaus kepimui
- Vyšninių pomidorų ir paprikų
Iš vištienos filė, svogūno ir česnako pagaminkite faršą. Viską gerai išmaišykite. Į faršą galima įdėti mėgiamų prieskonių ir šviežių žolelių. Iš faršo padarykite rutuliukus ir pavoliokite juos džiūvėsėliuose.
Keptuvėje (arba gruzdintuvėje) pakepinkite vištienos rutuliukus, kol jie gražiai paruduos, išimkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Vištieną, pomidorus ir pjaustytą papriką suverkite ant medinių iešmelių.
2012-03-15 20:51