Užkandis "Ti amo Italia"

Parmos kumpis, kepti baklažanai, mocarelos sūris... Tai tikrai primena nuostabiąją Italiją. Siūlome ir jums išbandyti šį puikų užkandį.

Reikės:

 

  • 1 baklažano
  • 125 gramų mocarelos
  • 10 krevečių
  • 70 gramų Parmos kumpio
  • Kelių baziliko lapelių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Jūros druskos ir maltų šviesių pipirų
  • Miltų


Baklažanus nuplaukite, supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska bei miltais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol švelniai paruduos. Krevetes išvalykite, pagardinkite druska bei pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių po minutę laiko. Mocarelą supjaustykite riekelėmis.

Ant kepinto baklažano dėkite riekelę mocarelos ir vieną krevetę. Baklažaną gražiai susukite į ritinėlį. Kiekvieną baklažano ritinėlį apvyniokite parmos kumpio griežinėliu. Paruoštą patiekalą sudėkite į kepimo formą ir pakepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 5 minutes (kad sūris išsilydytų).

Baziliką susmulkinkite ir užpilkite šaukšteliu alyvuogių aliejaus bei keliais lašeliais citrinų sulčių. Gerai ištrinkite, kad gautųsi padažo konsistencija.

Pakepintus ritinėlius išdėliokite ant lėkštės ir šalia užpilkite paruoštą baziliko padažą.

» Rašyti komentarą