Sakoma, kad aštrus maistas gerina virškinimą ir naikina ligas sukeliančias bakterijas, taigi šį kartą siūlome pasigaminti aštrų troškinuką. Tiesa, tiems, kurie serga įvairiomis kasos ligomis, opalige ar gastritu - siūlome nerizikuoti, nes aštrus maistas gali sudirginti skrandį.
Reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- 2 skeltelių česnako
- 2 šaukštelių čili padažo
- 1 šaukštelių aštrių prieskonių
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Stiklinės šviesaus alaus
- 100 gramų pomidorų savo sultyse
- 100 gramų pupelių
- 1 šaukštelio rudojo cukraus
- 1 šaukštelio kakavos
- Kalendros
- Mėgiamų prieskonių
- Ryžių
Į puodą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną, česnaką bei paprikas. Viską apibarstykite prieskoniais ir patroškinkite maždaug 10 minučių. Tuomet sudėkite vištieną, pjaustytą nedideliais gabaliukais, kakavą bei rudąjį cukrų ir viską apipilkite alumi. Palikite patiekalą troškintis 40 minučių ir tuomet suberkite pupeles, o viską paskaninkite kalendra. Patiekalas troškinsis dar 10 minučių. Jį galima valgyti vieną arba kartu su ryžiais.
2012-01-29 16:36