Šis receptas puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą, o patiekalo pagaminimas užtruks visai neilgai.
Lašišos pagaminimui reikės:
- 800 gramų šviežios lašišos filė
- 100 gramų alyvuogių aliejaus
- 100g šviežiai spaustų laimo sulčių (tinka ir citrinos)
- 1,5 šaukšto peletrūno lapų
- Maltų pipirų mišinio ir druskos
Karštam padažui reikės:
- 80 gramų grietinėlės (riebios)
- 2 šaukštelių garstyčių
- Maltų šviesių pipirų ir druskos
- 1 kiaušinio trynio
- 160 gramų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio šviežių citrinos sulčių
- Maltų šviesių pipirų ir druskos
Nuvalykite žuvį ir supjaustykite vienodo dydžio, nestoromis pailgomis juostelėmis. Marinatui sumaišykite laimo sultis, pjaustytus peletrūnus, alyvuogių aliejų ir pagardinkite pipirų mišiniu bei druska. Pusę marinato mišinio supilkite į gilų indą, ant jo uždėkite lašišos filė gabaliukus ir apipilkite likusiu marinatu. Palikite pasimarinuoti porai minučių, kol žuvis šiek tiek pašviesės.
Ištraukite lašišos juosteles iš marinato, gražiai sudėliokite ant lėkštės, arba susukite suktinukus ir persmeikite juos mediniu smeigtuku.
Į gilų indą įmuškite vieno kiaušinio trynį, išspauskite vieną šaukštelį šviežių citrinų sulčių ir pagardinkite šviesiais maltais pipirais bei druska. Viską gerai išmaišykite ir nesustoję maišyti po truputėlį pilkite alyvuogių aliejų (iš viso 160 gramų). Padažas turi pradėti tirštėti. Tuomet į visą masę supilkite grietinėlę, garstyčias ir pagardinkite šviesiais pipirais bei druska. Pagamintą padažą gerai išmaišykite ir pakaitinkite ant mažos ugnies nuolatos maišydami.
2012-02-18 11:24