Blyneliai su grietinėle

Jei norite ne tik sočiai pavalgyti, bet ir pasmaližiauti, siūlome pasigaminti blynelius su grietinėlė.

Reikia:

 

  • 50 g mielių,
  • 2–3 stiklinių pieno,
  • 0,5 stiklinės riebios grietinėlės,
  • 2 kiaušinių,
  • 2 arbatinių šaukštelių druskos,
  • 3 stiklinių kvietinių miltų,
  • 3 šaukštų cukraus.


Ištirpink mieles 1,5 stiklinės pieno, įdėk cukraus ir druskos, viską kruopščiai išmaišyk. Suberk 2 stiklines miltų ir maišyk tol, kol išeis vienalytė masė. Kad tešla pakiltų, palik ją 20–30 minučių. Kai tik ji ims „augti“, supilk likusią stiklinę miltų, įmušk 2 kiaušinių trynius, atskiesk likusiu pienu ir gerai viską išmaišyk. Labai svarbu, kad neliktų jokių gumulėlių.

Tada iki standžių putų išplak baltymus, atsargiai įmaišyk juos į tešlą, po to – ir grietinėlę. Palik tešlą pastovėti dar 30–40 minučių.

Į keptuvę įpilk šiek tiek augalinio aliejaus. Pasemk samtį (arba pusę samčio – priklauso nuo keptuvės skersmens) tešlos ir pilk ją į keptuvės centrą, greitai paskirstyk po visą jos plotą, paversdama keptuvę į šoną. Kai blyno kraštai apskrus, apversk jį mentale. Leisk apskrusti ir kitai blyno pusei.

Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
dfa
2012-03-01 17:11
ojojojoj kaip noreciau, ypac su svieziom braskem ar melynem