Jei norite ne tik sočiai pavalgyti, bet ir pasmaližiauti, siūlome pasigaminti blynelius su grietinėlė.
Reikia:
- 50 g mielių,
- 2–3 stiklinių pieno,
- 0,5 stiklinės riebios grietinėlės,
- 2 kiaušinių,
- 2 arbatinių šaukštelių druskos,
- 3 stiklinių kvietinių miltų,
- 3 šaukštų cukraus.
Ištirpink mieles 1,5 stiklinės pieno, įdėk cukraus ir druskos, viską kruopščiai išmaišyk. Suberk 2 stiklines miltų ir maišyk tol, kol išeis vienalytė masė. Kad tešla pakiltų, palik ją 20–30 minučių. Kai tik ji ims „augti“, supilk likusią stiklinę miltų, įmušk 2 kiaušinių trynius, atskiesk likusiu pienu ir gerai viską išmaišyk. Labai svarbu, kad neliktų jokių gumulėlių.
Tada iki standžių putų išplak baltymus, atsargiai įmaišyk juos į tešlą, po to – ir grietinėlę. Palik tešlą pastovėti dar 30–40 minučių.
Į keptuvę įpilk šiek tiek augalinio aliejaus. Pasemk samtį (arba pusę samčio – priklauso nuo keptuvės skersmens) tešlos ir pilk ją į keptuvės centrą, greitai paskirstyk po visą jos plotą, paversdama keptuvę į šoną. Kai blyno kraštai apskrus, apversk jį mentale. Leisk apskrusti ir kitai blyno pusei.
Skanaus!
2012-03-01 17:11