Mandarinų pyragaitis

Jei pyragą valgysite karštą, rekomenduojame pagardinti jį vaniliniais ledais.

Reikės:

 

  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 1 šaukšto džiūvėsėlių
  • 125 gramų sviesto
  • 3 mandarinų
  • 2 šaukštų cukraus
  • 70 gramų razinų


Sviestą, kiaušinių trynius, cukrų ir šiek tiek druskos išplakite su mikseriu. Į gautą masę nuolatos maišydami supilkite miltus. Mandarinus nulupkite, kelias mandarinų skilteles atidėkite į šalį, likusias sudėkite į tešlą. Kartu suberkite ir razinas.

Kepimo formelę patepkite aliejumi ir apibarstykite džiūvėsėliais. Į formelę supilkite paruoštą tešlą, o ant viršaus sudėkite tas kelias atidėtas mandarinų skilteles. Pyragą uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 45-50 minučių. Prieš kepimo pabaigą foliją nuimkite, kad pyrago viršus gražiai apskrustų.

» Rašyti komentarą