Įdarytos bulvės

Dažniausiai bulves patiekiame kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Tačiau šį kartą siūlome jas panaudoti kaip vieną iš pagrindinių patiekalo dalių. Taigi, gaminsime įdarytas bulves.

Reikės:

 

  • 2 didelių bulvių
  • 200 gramų faršo
  • Morkos
  • Svogūno
  • Česnako skiltelės
  • Marinuoto agurko
  • Fermentinio sūrio
  • Majonezo
  • Prieskonių


Bulves nulupkite ir išpjaukite jų vidų. Jei patiekalas gaminamas vasarą, kai bulvės šviežios - kepti galima su lupenomis. Bulves geriau rinktis mažesnes, nes jos greičiau iškepa arba į kepimo skardelę įpilkite šiek tiek vandens.  Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Faršą pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su keptomis morkomis,svogūnais ir česnaku. Bulvių vidų pagardinkite specialiais bulvių prieskoniais, uždėkite kelis griežinėlius marinuoto agurkėlio ir įdarykite faršu. Paruoštą patiekalą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20-30 minučių. Prieš baigiant kepti, ant bulvių uždėkite tarkuoto sūrio sumaišyto su majonezu. Pakepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Bulvių viršų galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Diana
2012-10-25 18:07
vargse Lukrecija,tikriausiai alkana,kad tokia pikta.Tai kokio velnio landzioji ten ,,kur svori zmones augina,,eitum geriau i fitnes saitus,laimingesne gal butum
Lukrecija
2012-06-03 15:25
Merginos jums atrodo viskas skanu argi norite jus priaugti svorio bet nereiškia kad dadar esi stora bet,dar nežinau ko dar gali nutikti jusu figura pilvas neišlaiko antsvorio ir yra gisla raudona matosi ant kuno jusu tai gali žmogus numirti nu toko skausmo.
Odeta
2012-05-07 13:58
Nieko ypatingo! Bet pliusas tas, kad patiekalas neuzima daug laiko... Gaminant reikia nepagaileti surio ir i pabaiga bulves siek tiek paskrudinti.
ONUTE
2012-05-06 09:33
ta pati galit padaryt su baklazanais arba su cukinijom ,o ju vidu sudekit kai kepinat farsa
Sandra
2012-05-05 19:52
Labai skanu ,visiems patiko