Dažniausiai bulves patiekiame kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Tačiau šį kartą siūlome jas panaudoti kaip vieną iš pagrindinių patiekalo dalių. Taigi, gaminsime įdarytas bulves.
Reikės:
- 2 didelių bulvių
- 200 gramų faršo
- Morkos
- Svogūno
- Česnako skiltelės
- Marinuoto agurko
- Fermentinio sūrio
- Majonezo
- Prieskonių
Bulves nulupkite ir išpjaukite jų vidų. Jei patiekalas gaminamas vasarą, kai bulvės šviežios - kepti galima su lupenomis. Bulves geriau rinktis mažesnes, nes jos greičiau iškepa arba į kepimo skardelę įpilkite šiek tiek vandens. Morkas sutarkuokite, svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Faršą pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su keptomis morkomis,svogūnais ir česnaku. Bulvių vidų pagardinkite specialiais bulvių prieskoniais, uždėkite kelis griežinėlius marinuoto agurkėlio ir įdarykite faršu. Paruoštą patiekalą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 20-30 minučių. Prieš baigiant kepti, ant bulvių uždėkite tarkuoto sūrio sumaišyto su majonezu. Pakepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Bulvių viršų galite papuošti smulkintais svogūnų laiškais.
2012-10-25 18:07