Tinginių balandėliai

Balandėliai - puikus ir lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Šį kartą siūlome kiek kitokius, greitai paruošiamus "tinginių" balandėlius.

Reikės:

 

  • 400 gramų kopūstų
  • 500 gramų faršo (tinka įvairūs)
  • 200 gramų virtų ryžių
  • 150 gramų svogūnų
  • 250 gramų neriebios grietinės
  • 250 gramų pomidorų padažo
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos ir maltų pipirų
  • Aliejaus


Kopūstus supjaustykite 1-1.5 cm dydžio kubeliais, apipilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 5-7 minutes. Tuomet vandenį nupilkite ir leiskite kopūstams atvėsti. Susmulkinkite svogūnus. Giliame inde sumaišykite mėsos faršą, kopūstus, virtus ryžius, svogūną ir viską pagardinkite druska bei pipirais.

Iš gauto faršo suformuokite kotletukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Dėkite kotletukus į įkaitintą keptuvę ir pakepinkite iš abiejų pusių, kad įgautų auksinį atspalvį (pilnai iškepti nereikia).

Indelyje sumaišykite grietinę ir pomidorų padažą. Kotletukus sudėliokite į kepimo indą, apipilkite paruoštu padažu ir kepkite 40-45 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių.
 

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Prieskonis.com
2013-10-12 03:22
http/prieskonis.com
ausra
2012-03-01 13:23
isbandziau.tikrai labai labai skanu manau,netgi tie,kurie nemegsta balandeliu,situos valgytu su malonumu
Aurima
2012-02-29 19:35
reikia tik labai gerai isminkinti farsa su visais ingridientais iki vientisos mases ir niekas Vaidute nesubires
Inga
2012-02-29 14:51
Greita ir be galo skanu
Zita
2012-02-28 17:08
O svarbiausia nereikia '#039;balandinio'#039;kopūstėlio ieškot.Atsipjovei nuo galvos kiek reikia ir tvarkykis.