Iš karto norime perspėti, kad šių ledų gaminimo procesas gana ilgas, tačiau skonis - tikrai nepakartojamas. Taigi, jei gaminsite šiek tiek didesnį kiekį, virtuvėje praleisto laiko nebus gaila.
Reikės:
- 200 ml riebios grietinėlės
- 250 gramų maskarponės sūrio
- 3 kiaušinių
- 150 gramų cukraus
- 200 gramų šokolado
- 3 šaukštelių kakavos
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir supilstykite į formeles. Formeles šiek tiek pasukiokite, kad šokoladas pasiskirstytų ant sienelių ir jo šiek tiek liktų ant dugno ir įdėkite į šaldymo kamerą 30 minučių.
Grietinėlę išplakite mikseriu, kol ji pradės tirštėti, sudėkite į ją maskarponę. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi, supilkite į grietinėlės masę ir išmaišykite. Baltymus išplakite su mikseriu, kad sutirštėtų ir taip pat sumaišykite su grietinėlės mase. Gautą masę padalinkite į dvi dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir išmaišykite, į kitą suberkite vanilinį cukrų.
Iš šaldiklio ištraukite formeles su šokoladu. Į vienas formeles supilkite vanilinę masę, į kitas - kakavinę. Užpildykite formeles iki pusės ir padėkite atgal į šaldymo kamerą 30-40 minučių. Tuomet sudėkitė likusią masę (ant kakavinės - vanilinę ir atvirkščiai). Dar kartą viską dėkite į šaldymo kamerą. Kai desertas užstings, ant viršaus užpilkite tirpinto šokolado ir palikite stovėti šaldymo kameroje 5-6 valandas.
Pagamintus ledus išimkite iš formeles. Skanaus!
2012-11-01 15:00