Kartais taip norisi pasigaminti ką nors išskirtinio, tai, ko nevalgome kiekvieną dieną. Jei ir Jūs ketinate palepinti save, visą šeimą arba svečius, siūlome pasigaminti karališkąsias krevetes su sojų pupelėmis. Sojose gausu kalcio, cinko, fosforo, magsnio ir vitamino B, todėl sojų pupelės idealiai tinka sveiką gyvenimo būdą propoguojantiems žmonėms.
Reikės:
- 500 gramų krevečių (be kevalo)
- 3 stiklinių sojų pupelių
- 1 valgomojo šaukšto sojų padažo
- 2 valgomųjų šaukštų ryžių vyno
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5 stiklinės smulkinto baziliko
- 2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
- Baltųjų pipirų ir druskos
Ryžių vyną sumaišykite su sojos padažu ir krakmolu bei pagardinkite pipirais. Į gautą masę sudėkite krevetes ir leiskite pasimarinuoti šaldytuve maždaug 30 minučių. Įkaitintoje keptuvėje maždaug 1 minutę pakepinkite druska pasūdytas pupeles. Tuomet į keptuvę sudėkite krevetes kartu su marinatu ir nuolatos maišydami kepinkite maždaug pusę valandos. Kai krevetės iškeps, uždenkite dangtį ir patroškinkite jas dar 2 minutes. Kai patiekalas bus pagamintas, pabarstykite baziliku ir patiekite su ryžiais arba daržovėmis.
2012-01-10 23:31