Paruoštą desertą galima papuošti ne tik pistacijomis, bet ir baltojo šokolado drožlėmis.
Reikės:
- 100 gramų tamsaus šokolado (kuo didesnis kakavos kiekis)
- 500 ml pieno
- 4 kiaušinių trynių
- 110 gramų cukraus
- 60 gramų sviesto
- 35 gramų bulvių krakmolo
- 1 šaukštelio kakavos
- Pistacijų
Pieną supilkite į puodą, į ji sudėkite gabaliukais laužytą šokoladą ir nuolatos maišydami viską pakaitinkite, kol šokoladas pilnai ištirps. Kai tik mišinys pradės virti - nuimkite nuo ugnies.
Trynius ištrinkite su cukrumi, krakmolu ir kakava. Šią masę atsargiai įmaišykite į pieną, pastatykite ant nedidelės ugnies ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol masė pilnai sutirštės.
Tuomet visą masę perdėkite į indelį, sudėkite sviestą ir šiek tiek pamaišykite su mikseriu. Paruoštą desertą supilstykite į desertinius indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Prieš patiekiant papuoškite smulkintomis pistacijomis.
2012-08-30 20:57