Kai netikėtai užsuka svečiai, o maisto gaminimui laiko nebelieka - gelbėja įvairios užtepėlės. Šį kartą - iš avokadų ir cukinijų.
Reikės:
- 2 avokadų (gerai prinokusių)
- 1 cukinijos (nedidelės)
- Pusės stiklinės žalių alyvuogių
- Šiek tiek čili pipiro
- 3 šaukštų citrinų sulčių
- Krapų ir bazilikų
Avokadus nulupkite, išimkite kauliukus, o minkštimą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite blenderyje su citrinų sultimis. Tuomet į bendrą masę suberkite cukinijas (su odelėmis), čili pipirus ir alyvuoges. Trinkite tol, kol gausis vientisa tiršta masė, tuomet suberkite smulkintus žalumynus ir dar kartą permaišykite.
Užtepėlę galima valgyti su paprastomis bandelėmis, šviežiomis daržovėmis (labai skanu su kalafijorais) ar kitais maisto produktais.
2012-03-22 22:51