Keksiukai su abrikosais ir šokoladu

Vietoje abrikosų galima naudoti bet kuriuos kitus vaisius ar uogas.

Reikės:

 

  • 200 gramų sviesto
  • 150 gramų cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštelių kakavos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 300 gramų miltų
  • 300 gramų šviežių arba konservuotų abrikosų


Papuošimui:

 

  • 100 gramų šokolado
  • Pasirinktų riešutų


Sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius bei miltus ir tešlą gerai išminkykite. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Vieną iš jų sumaišykite su kakavos milteliais.

Abrikosus supjaustykite nedideliais gabaliukais (prieš tai nulupkite žievelę). Kepimo formeles patepkite sviestu ir 1/3 formeles padenkite kakavine tešla. Ant viršaus uždėkite abrikosų, o juos padenkite šviesia tešla. Paruoštus keksiukus dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Iškeptų keksiukų viršų patepkite šokoladu ir apibarstykite riešutais.

» Rašyti komentarą