Vietoje abrikosų galima naudoti bet kuriuos kitus vaisius ar uogas.
Reikės:
- 200 gramų sviesto
- 150 gramų cukraus
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštelių kakavos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 300 gramų miltų
- 300 gramų šviežių arba konservuotų abrikosų
Papuošimui:
- 100 gramų šokolado
- Pasirinktų riešutų
Sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius bei miltus ir tešlą gerai išminkykite. Paruoštą masę padalinkite į dvi dalis. Vieną iš jų sumaišykite su kakavos milteliais.
Abrikosus supjaustykite nedideliais gabaliukais (prieš tai nulupkite žievelę). Kepimo formeles patepkite sviestu ir 1/3 formeles padenkite kakavine tešla. Ant viršaus uždėkite abrikosų, o juos padenkite šviesia tešla. Paruoštus keksiukus dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Iškeptų keksiukų viršų patepkite šokoladu ir apibarstykite riešutais.