Aromatizuoti kepti kukurūzai

Kukurūzai — vertinga daržovė, nes juose yra angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų A ir C, taip pat kalio, fosforo, kalcio, geležies. Be to, kukurūzai yra vienas iš geriausių seleno šaltinių.

Reikės:

 

 

  • 2-3 kukurūzų burbuolių
  • 50 gramų sūdyto sviesto (kambario temperatūros)
  • Pusės šaukštelio rožinių pipirų
  • 1 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 šaukštelio smulkintų prieskoninių žolelių


Prieskonines žoleles galite rinktis įvairias. Pavyzdžiui labai tinka krapų ir rozmarinų mišinys. Sumaišykite sviestą su žolelėmis, pipirais ir česnakais. Visą masę sudėkite ant folijos ir susukę ritinėlį, įdėkite į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę sušalusį sviestą, supjaustykite jį gabaliukais.

Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros. Sudėkite ant folijos kelis gabaliukus pasigaminto sviesto mišinio, ant viršaus dėkite kukurūzų burbuoles, o ant jų - dar kelis gabaliukus sviesto. Iš folijos padarykite sandarų vokelį ir kepkite orkaitėje maždaug 15-20 minučių.

Galima valgyti ir vieną kaip užkandį, ir kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rolas
2017-01-23 15:35
Labai geras receptas, aplamai bent jau man patiekalai kuriuose naudojami kukurūzai suteikia patiekalui gerą skonį, o juk ir kiek naudingų savybiu turi! Apie naudingas savybes galite pasiskaityti čia: http/gruzdziumalunas.lt/grudai/kukuruzai/
Loreta
2017-01-23 15:34
Labai geras receptas, aplamai bent jau man patiekalai kuriuose naudojami kukurūzai suteikia patiekalui gerą skonį, o juk ir kiek naudingų savybiu turi! Apie naudingas savybes galite pasiskaityti čia: <a href="http/gruzdziumalunas.lt/grudai/kukuruzai/"gt;http/gruzdziumalunas.lt/grudai/kukuruzai/<a>

as
2012-02-14 11:42
o jei apvirt, o tada ant keptuves i folija susukus ant silpnos ugnies? nes 3 burbuoles det i orkaite kazkaip...
liups
2012-02-12 22:00
Įdėjau daugiau česnako (4 skilteles) tai labai skaniai gavosi
Judita
2012-02-06 12:00
Ziauriai skanu - mano seimai svarbiausia i sviesta ideti daug cesnako, krapu ir petrazoliu. Super!