Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi suvalgyti kažką karšto ir sotaus. Taigi šį kartą - kalakutienos ir kario troškinukas. Žinoma, kalakutieną galite pakeisti ir kita mėsa, tačiau nepamirškite, kad kalakutieną dietologai rekomenduoja kaip vieną iš sveikiausių mėsų.
Reikės:
- 800 gramų kalakutienos filė
- 1 didelio svogūno
- 300 gramų pievagrybių
- 2 didelių morkų
- 3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio kario
- 1 litro vištienos sultinio arba vandens
- Kapotų krapų
- Druskos ir maltų pipirų
- Aliejaus kepimui
Kalakutieną, morkas ir svogūnus supjaustykite panašaus dydžio, nelabai smulkiais gabaliukais. Pievagrybius perpjaukite į 2-4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir maišydami apie 5 minutes pakepinkite svogūnus bei morkas. Tuomet suberkite smulkintą svogūną bei karį ir pakaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite kalakutienos gabaliukus, viską išmaišykite ir palaikykite 2 minutes, kad mėsos paviršius pakeistų spalvą (taptų matinis).
Visą šią masę apipilkite sultiniu, įdėkite druskos bei pipirų. Troškinkite ant nedidelės ugnies tol, kol mėsa ir morkos pilnai suminkštės - maždaug 40 minučių. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, suberkite pievagrybius.
Supilstykite troškinį į nedidelius indelius ir papuoškite kapotais krapais.
2012-02-21 08:26