Kalakutienos troškinys su kariu

Kai už lango spaudžia šaltukas, norisi suvalgyti kažką karšto ir sotaus. Taigi šį kartą - kalakutienos ir kario troškinukas. Žinoma, kalakutieną galite pakeisti ir kita mėsa, tačiau nepamirškite, kad kalakutieną dietologai rekomenduoja kaip vieną iš sveikiausių mėsų.

Reikės:

 

  • 800 gramų kalakutienos filė
  • 1 didelio svogūno
  • 300 gramų pievagrybių
  • 2 didelių morkų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio kario
  • 1 litro vištienos sultinio arba vandens
  • Kapotų krapų
  • Druskos ir maltų pipirų
  • Aliejaus kepimui


Kalakutieną, morkas ir svogūnus supjaustykite panašaus dydžio, nelabai smulkiais gabaliukais. Pievagrybius perpjaukite į 2-4 dalis, priklausomai nuo jų dydžio.

Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir maišydami apie 5 minutes pakepinkite svogūnus bei morkas. Tuomet suberkite smulkintą svogūną bei karį ir pakaitinkite dar 1 minutę. Sudėkite kalakutienos gabaliukus, viską išmaišykite ir palaikykite 2 minutes, kad mėsos paviršius pakeistų spalvą (taptų matinis).

Visą šią masę apipilkite sultiniu, įdėkite druskos bei pipirų. Troškinkite ant nedidelės ugnies tol, kol mėsa ir morkos pilnai suminkštės - maždaug 40 minučių. Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, suberkite pievagrybius.

Supilstykite troškinį į nedidelius indelius ir papuoškite kapotais krapais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
sofi
2012-02-21 08:26
labai geras receptukas gardu
daiva
2012-02-08 22:28
Isbandziau. Nieko labai ypatingo, bet skanu
Liu
2012-02-06 20:23
Va va, su voveraitėmis traškiomis niam
Vilte
2012-02-06 17:20
Atrodo gardžiai Bet jei būtų vasara, norėtųsi tikrų grybų
Lidija
2012-02-06 16:36
Šiaip stengiuosi valgyti vegetarišką maistą, tačiau retkarčiais pasilepinu ir mėsa. Bet tik kalakutiena. Ačiū už receptuką