Vanilinis ir šokoladinis sūrio pyragas

Tai purus ir vanilinį aromatą skleidžiantis pyragas. Iš nurodyto produktų kiekio pavyks pagaminti 8-10 porcijų pyragą.

Reikės:

 

  • 400 gramų sausainių (kurie lengvai trupintųsi)
  • 200 gramų sviesto


Įdarui:

 

  • 600 gramų Philadelphia sūrio
  • 200 gramų grietinėlės (riebios)
  • 3 kiaušinių
  • 150 gramų cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 200 gramų šokolado


Sviestą ištirpinkite puode. Sausainius sutrupinkite blenderiu (turi gautis labai smulkūs). Į sausainių trupinius supilkite sviestą ir gerai išmaišykite. Gautą masę dėkite į kepimo formą (~25 cm), gerai paskirstykite, kad ant dugno neliktų tarpelių ir užtektų padengti kraštams. Kol ruošite įdarą, kepimo forma turėtų pastovėti šaldytuve.

Sūrį sumaišykite su cukrumi (geriausia maišyti su mikseriu, nedideliu greičiu). Supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų ir vėl viską sumaišykite mikseriu. Visą gautą masę supilkite į kepimo formą, ant sausainių trupinių.

Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite jį ant sūrio ir grietinėlės masės. Medine lazdele viršų šiek tiek pamaišykite, kad šokoladas gražiai pasidengtų. Kepimo formos apačią ir šonus uždenkite folija (viršaus nereikia).

Kepimo formelę su pyragu pastatykite į dar didesnę formą arba gilią skardą, įpilkite į tą skardą karšto vandens tiek, kad jis pasiektų maždaug vidurį pyrago formos. Viską dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite valandą laiko.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
melnija
2012-03-07 18:05
Pamaciau nuotrauka ir zado netekau, taip skaniai atrodo...
Ramce
2012-03-05 21:59
Paprastas dalykas,tik be reikalo taip pridirbta,kad nebeaisku ,kam visa tai .Sviestas sviestuotas...
ramune
2012-03-05 11:34
as panasu kepiau, bet tik ne vandeni laikiau skarda,o parastai orkaitej.
o tokioj vonelej kepimas turbut duoda "gumini"koni.nzn tiksliai, bet man tai taip atrodo.beje, turetu but skanu.
ty
2012-03-02 17:47
sudas
Seimininke
2012-02-28 12:00
Geras.. Pirma karta skaitau, jog reikia apdengti apacia ir sonus folija ir po to dar skardoje ipilti vandens.. Man idomu, ka tai duoda pyragui? Greiciau iskepa, nesukepa pyraga apacia ir sonai ar kaip....?