Trintos sriubos yra ne tik labai gardžios, bet ir sočios. Be to, jas pagaminti iš tiesų gana paprasta. Dar vienas svarbus faktas, kurį reikėtų žinoti gaminant moliūgų sriubą: moliūgai nekaloringi. 100 g yra 15-29 kcal.
Reikės:
- Nedidelio moliūgo
- 4 vidutinių bulvių
- 2 svogūnų
- 2 morkų
- 150 ml daržovių sultinio
- 200 gramų grietinėlės
- Trupučio sviesto
- Baltos duonos skrebučių
Moliūgą nulupkite ir gerai išvalykite jo vidų, kad neliktų sėklyčių. Bulves nuskuskite ir smulkiai supjaustykite kartu su moliūgu. Paruoštas daržoves dėkite į daržovių sultinį ir pavirkite, kol suminkštės. Tuo tarpu susmulkinkite svogūnus bei morkas ir kelias minutes pakepinkite svieste. Kai moliūgas ir bulvės bus beveik išvirusios, į puodą suberkite pakeptus svogūnus su morkomis ir dar kelias minutes pavirkite.
Tuomet visą sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu, įpilkite grietinėlės, dar šiek tiek paplakite ir pakaitinkite ant nedidelės ugnies. Į sriubytę įdėkite paskrudintos baltos duonos gabaliukų.
Sriubytė paruošta. Skanaus!
2012-08-27 11:20