Avietes galite pakeisti ir kitomis jums patinkančiomis uogomis: vyšniomis, mėlynėmis, braškėmis ir t.t.
Reikės:
- 75 gramų miltų
- 100 gramų šokolado
- 75 gramų sviesto
- 100 gramų rudojo cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 gramų aviečių
Glazūrai:
- 100 gramų šokolado
- 50 gramų sviesto
Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir su sviestu ištirpinkite vandens vonelėje. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir įmaišykite į šokolado bei sviesto masę. Suberkite miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Kepimo formelę patepkite sviestu arba padenkite kepimo popieriumi, supilkite pusę tešlos. Ant tešlos sudėkite avietes, o ant jų užpilkite likusią tešlos dalį. Kepimo formelę dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30 minučių.
Kol pyragas kepa, pasigaminkite glazūrą. Vandens vonelėje ištirpkinkite šokoladą bei sviestą ir gerai išmaišykite.
Kai pyragas iškeps, palikite jį atvėsti ir užpilkite tirpintu šokoladu.
2014-08-27 13:20