Šviežia, geros kokybės jautiena - maistinga, gerai virškinama ir ypač naudinga mėsa dirbantiems fizinį darbą, sportuojantiems. Taigi, jei norite sočių pietų, siūlome pasigaminti aitrios jautienos su troškintomis morkomis.
Reikės:
- Jautienos mentės be kaulo
- Morkų
- Aitrių prieskonių
- Trintų pomidorų
- Aliejaus
- Citrinos sulčių
- Svogūnų laiškų ar šviežių žolelių
Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, apšlakstykite šviežiomis citrinos sultimis, įtrinkite aitriais prieskoniais ir užlašinkite šlakeliu aliejaus. Paruoštą mėsą palikite pasimarinuoti maždaug valandai laiko. Puode užvirkite pasūdytą vandenį ir sudėkite į jį stambiau pjaustytas morkas. Apvirkite, kad morkos šiek tiek suminkštėtų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite mėsą (kol išsiskirs mėsos sultys), tuomet sudėkite trintus pomidorus ir viską patroškinkite maždaug pusę valandos. Tuomet sudėkite apvirtas morkas ir dar pusę valandos patroškinkite (nepamirškite, kad vandenyje morkų nereikia pilnai išvirti). Prieš baigiant troškinti nuimkite dangtį, kad mėsos skystis nugartuotų.
2012-01-26 22:35