Ką pagaminti iš velykinių kiaušinių?

Po Velykų lieka daug kietai virtų kiaušinių. Ką su jais veikti? Valgyti pusryčiams? Tai nuobodu ir neįdomu. Siūlome išbandyti šiuos receptus ir pasigaminti skanių ir originalių patiekalų!

Škotiški kiaušiniai

4 porcijoms reikia: 8 kietai virtų kiaušinių, 2 žalių kiaušinių, 700 g kiaulienos faršo, 4 šaukštų miltų, 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių, augalinio aliejaus, pipirų, druskos.

Faršą padalinkite į 8 dalis, iš jų suformuokite paplotėlius. Virtus kiaušinius nulupkite ir aplipinkite faršo paplotėliais. Žalius kiaušinius išplakite, įberkite į juos druskos ir pipirų. Kiekvieną „kotletą“ apvoliokite kiaušiniuose, tada miltuose, vėl kiaušiniuose ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Palikite šaldytuve 15 minučių. Kepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

Cukinijų ir virtų kiaušinių apkepas

Reikia: 2 nedidelių cukinijų, 8 kietai virtų kiaušinių,  ½ pakelio sviesto, 250 g grietinės.

Cukinijas nulupkite, supjaustykite 5-7 mm storio riekutėmis. Sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 5-10 minučių, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Kiaušinius nulupkite ir smulkiai sukapokite, patepkite riebalais kepimo formą. Formoje sluoksniuokite cukinijas ir kiaušinius. Kiekvieną sluoksnį reikia truputį pasūdyti.

Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su grietine, užpilkite šiuo padažu apkepą ir pabarstykite druska. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-40 minučių.

Silkės paštetas

Reikia: 200 g sūdytos silkės filė, 5 kietai virtų kiaušinių, 2 šaukštų sviesto, 1 arbatinio šaukštelio garstyčių, 1 saujos spanguolių.

Pertrinkite smulkintuvu silkę, šaltą sviestą ir kiaušinius smulkintuvu arba sumalkite mėsmale. Įdėkite garstyčių, išmaišykite. Patiekite su česnaku įtrintais skrebučiais, papuoškite spanguolėmis ir žalumynais.

Karšti sumuštiniai


Reikia: 4 kietai virtų kiaušinių, 8 šoninės gabaliukų, 4 šaukštų jogurto, 1 šaukšto garstyčių, 8 riekučių ruginės duonos.

Smulkiai supjaustykite kiaušinius, šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Sumaišykite kiaušinius, šoninę, jogurtą ir garstyčias, pasūdykite. Dėkite ant duonos, į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir apkepkite sumuštinius.

Virtų kiaušinių kotletai

Reikia: 6 kietai virtų kiaušinių, 1 svogūno, 1 šaukšto sviesto, 2 šaukštų manų, 2 šaukštų maltų džiūvėsėlių, aliejaus kepimui, druskos, pipirų.

Kiaušinius nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite, apkepkite, kad gražiai pagelstų. Sumaišykite svogūną ir kiaušinius, supilkite tirpintą sviestą ir manų kruopas. Sudėkite džiūvėsėlius, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Šlapiomis rankomis lipinkite kotletukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus ir užsidės plutelė.

Empanada (ispaniškas užkandis)

Tešlai reikia: 400 g kvietinių miltų, 100 ml balto vyno, 100 ml augalinio aliejaus (geriausia – alyvuogių), 2 šaukštelių sodos,  2 šaukštelių cukraus.

Įdarui reikia: 400 g konservuoto tuno, 6 kietai virtų kiaušinių, 1 didelio svogūno, 100 ml alyvuogių aliejaus, 1 didelės paprikos, 1 nedidelio aitriojo pipiro (be sėklų), 1 česnako skiltelės, 1 vidutinio dydžio morkos, 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių, 1 arbatinio šaukštelio cukraus, smulkintų krapų, petražolių.

Tešla: suberkite į dubenį miltus, druską ir cukrų, supikite aliejų ir viską išmaišykite, kad masė sušoktų į trupinukus. Toliau maišydami supilkite vyną ir maišykite iki vienalytės ir elastingos konsistencijos (patogiausia naudoti virtuvinį kombainą). Iš tešlos suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.

Įdaras: supjaustykite svogūną ir papriką pusžiedžiais, stambiai sutarkuokite morką, susmulkinkite česnaką ir aitrųjį pipirą, tuną supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, sudėkite žuvį ir greitai apkepkite iš visų pusių. Sudėkite svogūną, morką, papriką, česnaką ir kepkite ant nedidelės ugnies 5 minutes (nepamirškite porą kartų pamaišyti). Sudėkite kapotus kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, sudėkite cukrų, paprikos miltelius, išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite temperatūrą ir kartais pamaišydami troškinkite 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Tešlą padalinkite į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiokite po 2 maždaug 30 cm skersmens paplotėlius. Ant vieno paplotėlio dėkite įdaro, sutepkite kraštus kiaušiniu, uždenkite antruoju paplotėliu ir užspauskite kraštus. Aptepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kepkite empanadas iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes, kol gražiai pagels. Paruošta empanadas palikite ant grotelių, kad atvėstų.

Supaprastintas empanadų variantas: supjaustykite virtus kiaušinius ir sudėkite į jautienos arba vištienos faršą, pagardinkite kmynais, druska, paprikos milteliais ir smulkintais svogūnais, įmaišykite truputį alyvuogių arba razinų, kad suteiktumėte saldumo, ir kepkite sluoksniuotoje tešloje kaip pyragėlius.

» Rašyti komentarą