Pyragėliai su varškės ir špinatų įdaru

Jei nemėgstate svogūno ar porų, šių ingridientų į pyragėlius galite ir nedėti. Varškės sūrį galite pakeisti grūdėta varške.

Reikės:

 

  • 500 gramų sluoksniuotos tešlos
  • 250 gramų varškės sūrio
  • 1 poro
  • Pluošto svogūno laiškų
  • 150 gramų šviežių špinatų
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1 kiaušinio
  • Druskos ir pipirų


Svogūnus, porus ir špinatus susmulkinkite. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais (vietoje sūrio galima naudoti grūdėtąją varškę). Visus šiuos ingridientus sumaišykite ir įdėkite grietinės.

Kiaušinio baltymą ir trynį atskirkite. Trynį praskieskite nedideliu kiekiu vandens (jo reikės patepimui), o baltymą įmaišykite į varškės masę.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite, ir supjaustykite kvadratais. paviršių patepkite tryniu ir į kvadratų viduriukus įdėkite paruošto įdaro. Kiekvieną kvadračiuką užvyniokite, kad gautųsi pageidaujama pyragėlio forma. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, patepkite tryniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Bandziau
2014-11-30 20:05
I kibinus dejau lygiomis dalimis varske, tarkuota ferm suri ir spinatus, dar svoguna, druskos. Skanu!
maria
2012-03-02 15:25
kibinus esu valgiusi, o pyrageliu ne. Pats metas isbandyti
stefa
2012-03-02 15:24
Varske ir spinatai - pats geriausias derinys koks tik gali buti