Jei nemėgstate svogūno ar porų, šių ingridientų į pyragėlius galite ir nedėti. Varškės sūrį galite pakeisti grūdėta varške.
Reikės:
- 500 gramų sluoksniuotos tešlos
- 250 gramų varškės sūrio
- 1 poro
- Pluošto svogūno laiškų
- 150 gramų šviežių špinatų
- 1 šaukšto grietinės
- 1 kiaušinio
- Druskos ir pipirų
Svogūnus, porus ir špinatus susmulkinkite. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais (vietoje sūrio galima naudoti grūdėtąją varškę). Visus šiuos ingridientus sumaišykite ir įdėkite grietinės.
Kiaušinio baltymą ir trynį atskirkite. Trynį praskieskite nedideliu kiekiu vandens (jo reikės patepimui), o baltymą įmaišykite į varškės masę.
Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite, ir supjaustykite kvadratais. paviršių patepkite tryniu ir į kvadratų viduriukus įdėkite paruošto įdaro. Kiekvieną kvadračiuką užvyniokite, kad gautųsi pageidaujama pyragėlio forma. Paruoštus pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, patepkite tryniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
2014-11-30 20:05