Jei esate iš tų žmonių, kurie be mėsos tiesiog negali gyventi, tuomet siūlome rinktis kalakutieną. 100 g krūtinėlių filė yra tik 1,4 proc. riebalų ir net 22,6 proc. baltymų, todėl ji puikiai tinka sveikai besimaitinančiam žmogui. Šį kartą - itin paprastas salotų receptas su kalakutiena. Tiesa, turime įspėti, kad kalakutieną reikės marinuoti, todėl patiekalo tikrai nepagaminsite per kelias minutes.
Reikės:
- Kalakuto krūtinėlės
- Žalių salotų (labiausiai tinka "Iceberg")
- Pomidorų
- Geltonųjų arba raudonųjų parikų
- Ridikėlių (sezono metu)
- Raudonųjų svogūnų
- Citrinos
- Saulėgražų
- Prieskonių
- Alyvuogių aliejaus
Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir pagardinkite norimais prieskoniais. Prieskonius įtrinkite ir kalakutienos gabaliukus pavoliokite majoneze. Tokiame marinate mėsa turi pabūti apie 5 valandas.
Kai kalakutiena išsimarinuos, pakepkinkite ją kartu su saulėgrąžomis. Tuo tarpu susmulkinkite daržoves. Viską apšlakstykite truputėliu alyvuogių aliejaus ir citrinos sultimis.
Iš "Iceberg" arba kitų salotų lapų suformuokite krepšiukus (sudėkite kelis lapus vieną šalia kito, kad susidarytų krašteliai) ir į jų vidų įdėkite paruošto kalakutienos ir daržovių įdaro.
2012-06-28 19:31