Užkepėlė su baklažanais, malta mėsa ir padažu

Tai labai skanus ir aromatingas patiekalas. Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6-8 porcijas.

Reikės:

 

  • 500 gramų baklažano (arba cukinijos)
  • 500 gramų maltos mėsos
  • 500 gramų pomidorų
  • 200 gramų svogūnų
  • 200 gramų sūrio
  • Žolelių pagal skonį
  • Druskos ir pipirų
  • Aliejaus


Padažui:

 

  • 250 ml pieno
  • 30 gramų sviesto
  • 30 gramų miltų


Baklažanus supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 30 minučių. Tuomet nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūną ir žoleles susmulkinkite, nuo pomidorų nulupkite odeles ir sutrinkite juos blenderiu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, sudėkite faršą, pagardinkite druska bei pipirais ir pakepinkite 10-15 minučių. Atskiroje keptuvėje pakepkite baklažanus, juos taip pat pagardinę druska ir pipirais. Į apkepintus baklažanus sudėkite pomidorus ir patroškinkite 5 minutes. Ant viršaus pabarstykite žolelių, gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite miltus ir gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Tuomet supilkite pieną, pagardinkite druska bei pipirais, išmaišykite ir vos tik padažas pradės tirštėti - nuimkite nuo ugnies.

Į nedideles kepimo formeles dėkite faršo, užpilkite padažo (kad faršo viršus būtų apsemtas) ir padenkite baklažanais. Pačiame viršuje pabarstykite tarkuoto sūrio, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 20-25 minutes.
 

» Rašyti komentarą
» Komentarai
oplia
2012-02-28 19:46
kaip tik maximoj akcijos kepimo indams nusipirkau nedideliu indeliu
vivi
2012-02-28 19:45
megstu visokias uzkepeles tai pabandysiu ir sita