Jei namuose neturite džiovintų grybų, galite naudoti šviežius arba šaldytus. Iš nurodyto produktų kiekio gausis 4 porcijos.
Reikės:
- 500 gramų cukinijos
- 300 gramų kiaulienos-jautienos faršo
- 200 gramų džiovintų baravykų
- 100 gramų virtų ryžių
- 100 gramų svogūnų
- 100 gramų sūrio
- Druskos ir maltų pipirų
- Aliejaus
Grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 30 minučių. Cukinijas supjaustykite į kelias dalis, kad gautųsi dideli griežinėliai (maždaug 5 cm aukščio), išskaptuokite vidų, kad apačioje liktų dugnas. Išskaptuotą vidų smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite svogūną ir grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Tuomet į tą pačią keptuvę dėkite faršą, o ant viršaus grybus. Viską gerai išmaišykite, suberkite smulkintą cukiniją ir kepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 25 minutes. Tuomet sudėkite virtus ryžius, sumaišykite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite truputėlį atšalti.
Cukinijų ritinėlius įdarykite faršu ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 25-30 minučių.
2012-02-24 12:29