Varškė, o taip pat ir kiti pieno produktai - gyvybiškai svarbūs tiek vaikams, tiek suaugusiems žmonėms. Šį kartą siūlome labai purų ir skanų varškės apkepą.
Reikės:
- 2 šaukštų aliejaus
- 100 gramų razinų
- 2 šaukštų manų kruopų
- 100 gramų grietinės
- Vieno kiaušinio
- 0.5 kg varškės
- Džiūvėsėlių
- Druskos
- Šiek tiek cukraus
Varškę sutrinkite per sietelį, įmuškite su cukrumi išplaktą kiaušinį. Ten pat suberkite manų kruopas, sudėkite grietinę, sviestą, razinas ir pagardinkite druska. Viską gerai išmaišykite ir gautą tešlą supilkite į džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą. Paruoštą apkepą dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite maždaug 40 minučių.
Patiekite su šviežiomis uogomis, sirupu arba uogiene.
2012-03-24 15:48