Statistinis lietuvis savo pietų dažniausiai neįsivaizduoja be mėsos. Tačiau kaip žinia, nuo mėsos labiau apsunkstama, todėl bent retkarčiais siūlome paimprovizuoti ir pietums rinktis daržovių patiekalus. Štai vienas puikus ir nesunkiai paruošiamas receptukas.
Reikės:
- 500 gramų kalafijorų (arba brokolių)
- 2 kiaušinių
- Aliejaus kepimui
- Prieskonių (pagal skonį)
- Džiūvėsėlių
Žiedinius kopūstus aplaužykite į kąsnio dydžio gabaliukus ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kalafijorai turėtų virti 5-8 minutes. Tuo tarpu indelyje išplakite kiaušinius ir pagardinkite juos mėgstamais prieskoniais (norintieji aštresnių kalafijorų turėtų dėti aštrius prieskonius). Apvirtus žiedinius kopūstus įdėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų, tuomet nukoškite, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliais.
Paruoštus kalafijorus dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepinkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Traškius kalafijorus galima valgyti vienus, o galima patiekti ir su norimu padažu.
2014-03-16 13:19