Traškieji kalafijorai

Statistinis lietuvis savo pietų dažniausiai neįsivaizduoja be mėsos. Tačiau kaip žinia, nuo mėsos labiau apsunkstama, todėl bent retkarčiais siūlome paimprovizuoti ir pietums rinktis daržovių patiekalus. Štai vienas puikus ir nesunkiai paruošiamas receptukas.

Reikės:

 

  • 500 gramų kalafijorų (arba brokolių)
  • 2 kiaušinių
  • Aliejaus kepimui
  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Džiūvėsėlių

 

Žiedinius kopūstus aplaužykite į kąsnio dydžio gabaliukus ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kalafijorai turėtų virti 5-8 minutes. Tuo tarpu indelyje išplakite kiaušinius ir pagardinkite juos mėgstamais prieskoniais (norintieji aštresnių kalafijorų turėtų dėti aštrius prieskonius). Apvirtus žiedinius kopūstus įdėkite į šaltą vandenį, kad atvėstų, tuomet nukoškite, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliais.

Paruoštus kalafijorus dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir apkepinkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Traškius kalafijorus galima valgyti vienus, o galima patiekti ir su norimu padažu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
jurgis
2014-03-16 13:19
Niam niam,kaip skanu
as
2012-07-16 15:39
katik ju pavalgiau niam niam buvo
Vilma
2012-02-14 08:31
Aš panašiai pievagrybius darau. Niam niam
Liu
2012-01-23 22:03
man nelabai patinka deti suri, nes jau vos ne kiekviename recepte suris brukamas
aldona
2012-01-23 21:12
dar galima tarkuoto surio prideti