Pyragėliai labai greitai ir lengvai paruošiami, o įdarui galite naudoti pačius įvairiausius šviežius arba konservuotus vaisius. Jei vaisių neturite, galite į vidų dėti tik cukrų.
Reikės:
- 400 gramų varškės (5-9%)
- 200 gramų sviesto arba margarino
- 150 gramų cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 300-350 gramų miltų
- Konservuotų persikų
Sviestą sumaišykite su 150 gramų cukraus, sudėkite varškę ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet suberkite miltus bei kepimo miltelius ir išminkykite tešlą. Iškočiokite 3-5 mm storio tešlos lakštą ir supjaustykite 8x8 cm dydžio kvadračiukais.
Kiekvieno kvadračiuko centre pabarstykite šiek tiek cukraus, uždėkite šiek tiek smulkintų konservuotų persikų (tinka ir kitokie įdarai). Kvadračiukų kraštelius užlankstykite ir sujunkite ties centru, kad gautųsi dailūs vokeliai.
Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi arba patepkite sviestu, sudėliokite paruoštus pyragėlius ir kepkite 20-25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
2012-02-28 11:59