Sūrio rutuliukai su vynuogėmis

Jei laukita svečių ir nežinote, kuo juos pavaišinti, tačiau prie puodų ilgai stovėti nesinori, galite išbandyti labai lengvai pagaminamą užkandį: sūrio rutuliukus įdarytus vynuogėmis.

Reikės:

 

  • 40 gramų pelėsinio sūrio
  • 140 šviežio varškės sūrio arba tiesiog varškės
  • Saldžių didelių vynuogių (geriau - be kauliukų)
  • 120 gramų pistacijų (svoris su kiautais)


Vynuoges galima naudoti ir žalias, ir raudonas, tačiau su raudonomis vaizdas bus efektingesnis. Jei vynuogės su kauliukais - ipjaukite jas ir atsargiai ištraukite kauliukus.

Varškės ir pelėsinį surį sumaišykite iki vientisos masės ir idėkite kuriam laikui į šaldytuvą. Pistacijas išlukštenkite ir susmulkinkite. Kiekvieną vynuogę aplipinkite sūrio mišiniu, kad gautųsi gražus kamuoliukas, kurį pavoliokite smulkintose pistacijose. Paruoštus užkandėlius dėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Linukas
2014-10-03 20:59
Tai galima su varškės užtelėle, bandžiau, labai skaniai gavosi.
sgddcddGXGS
2012-05-02 19:36
FAFDSD
simba
2012-02-26 18:26
reiks pabandytnes paskaicius komentarus supratau,kad jamy jamytik va idomu,kaip te darosi su varske?
indre
2012-02-16 00:32
as darau visada su paprasta varske,irgi skanaiai gaunasi
i
2012-02-16 00:31
labai skanu,net ir jau atsivalgiau sociai