Jei laukita svečių ir nežinote, kuo juos pavaišinti, tačiau prie puodų ilgai stovėti nesinori, galite išbandyti labai lengvai pagaminamą užkandį: sūrio rutuliukus įdarytus vynuogėmis.
Reikės:
- 40 gramų pelėsinio sūrio
- 140 šviežio varškės sūrio arba tiesiog varškės
- Saldžių didelių vynuogių (geriau - be kauliukų)
- 120 gramų pistacijų (svoris su kiautais)
Vynuoges galima naudoti ir žalias, ir raudonas, tačiau su raudonomis vaizdas bus efektingesnis. Jei vynuogės su kauliukais - ipjaukite jas ir atsargiai ištraukite kauliukus.
Varškės ir pelėsinį surį sumaišykite iki vientisos masės ir idėkite kuriam laikui į šaldytuvą. Pistacijas išlukštenkite ir susmulkinkite. Kiekvieną vynuogę aplipinkite sūrio mišiniu, kad gautųsi gražus kamuoliukas, kurį pavoliokite smulkintose pistacijose. Paruoštus užkandėlius dėkite į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.
2014-10-03 20:59