Šiam patiekalui labiausiai tinka šviežiai pagaminti makaronai, tačiau jei tokių namuose neturite, tiks ir įprasti.
Reikės:
- 250 gramų makaronų
- 500 gramų šviežios lašišos (tinka ir upėtakis)
- 350 gramų pomidorų
- Porų arba 150 gramų svogūnų
- Pusės laimo arba citrinos sulčių
- Žolelių (tinka įvairios)
- Druskos ir maltų pipirų
- Aliejaus
Porus susmulkinkite (kad gautųsi pusiniai žiedai), nuo pomidorų nulupkite odelę ir juos supjaustykite nedideliais gabaliukais, lašišą bei žoleles taip pat susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite porus, tuomet sudėkite pomidorus ir pakepkite dar 8-10 minučių. Į tą pačią keptuvę sudėkite lašišą ir vėl kepkite 8 minutes. Prieš pat baigiant kepti suberkite žoleles, supilkite pusės laimo arba citrinos sultis ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.
Makaronus išvirkite, nukoškite ir sumaišykite su paruošta lašiša bei daržovėmis. Patiekalas pagamintas. Skanaus!
2012-02-29 16:37