Itališkas "Caponata" užkandis

Pagamintas "Caponata" užkandis turėtų pastovėti bent kelias valandas, todėl šį patiekalą reikia gaminti iš anksto. Tačiau jis puikiai tinka vakarėlių metu arba iš anksto pasiruoštiems pusryčiams.

Reikės:
 

  • 1 didelio baklažano
  • 1 vidutinio svogūno
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 geltonos paprikos
  • 1 saliero stiebo
  • 3 pomidorų
  • 1-3 česnako skiltelių
  • Saujos alyvuogių be kauliukų
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 1 kuokšto petražolių
  • 2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Pusės šaukštelio maltų raudonėlių
  • Pusės šaukštelio malto baziliko
  • Druskos


Baklažanus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palikite pastovėti 30 minučių. Leiskite sultims nutekėti, apliekite kubelius vandeniu ir nusausinkite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite baklažanus ir pakepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių, kol baklažanai suminkštės ir lengvai paskrus. Pakepintus baklažanus sudėkite į indą ir palikite.

Svogūnus, salierus, ir papriką išvalykite ir smulkiai supjaustykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite šias daržoves, pakepinkite ant nedidelės ugnies 10 minučių ir tuomet suberkite baklažanus (jei reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus).

Pomidorus, petražoles ir česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su plonai pjaustytais alyvuogių griežinėliais. Visą šią masę sudėkite į keptuvę su kitomis daržovėmis ir pagardinkite kaparėliais bei bazilikais. Patroškinkite ant mažos ugnies tol, kol daržovės pilnai suminkštės (daugiau nei pusę valandos).

Visa masė turėtų pastovėti ne mažiau kaip tris valandas. Patiekiama su šviežiu paprastu arba kepintu prancūzišku batonu.

» Rašyti komentarą