Šis užkandis gali būti valgomas tiek karštas, tiek šaltas, taigi puikiai tiks ir tiems, kurie mėgsta maistą neštis į darbą, tačiau rytais stovėti prie keptuvės paprasčiausiai neturi laiko.
Reikės:
- 4 vištienos filė gabaliukų
- 2 šaukštų skysto medaus
- 2 citrinų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Druskos ir maltų pipirų
Medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir vienos citrinos sultis sumaišome kartu ir suberiame tarkuotas dviejų citrinų žieveles. Į kepimo formą sudedame vištienos filė gabaliukus ir ant viršaus užpilame medaus-citrinų padažą.
Kepimo indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 35 minutes, retkarčiais užpildami padažo ant filė viršaus. Vištiena turėtų gražiai paruduoti, o padažas praktiškai visai išgaruoti.
Vištienai iškepus, ištraukite ir atvėsinkite ją. Supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir patiekite su citrinų skiltelėmis.
2012-02-29 18:08