Naminiai obuolių drebučiai

Jei mėgstate desertus, siūlome pamėginti juos pasidaryti patiems. Juk taip ne tik skaniau, bet ir daug sveikiau. Šiandien siūlome išbandyti obuolių drebučių receptą.

Drebučiams galima sunaudoti labai mažus, rūgščius ir net ne visai prinokusius obuoliukus. Svarbu tik tai, kad jie būtų sveiki – nesupuvę, nesusiraukšlėję ir nepažeisti kenkėjų.


Obuoliai nuplaunami, perpjaunami pusiau arba į keturias dalis, sudedami į emaliuotą indą ir užpilami vandeniu iki pusės. Uždengiama ir nemaišant kaitinama 25–30 minučių, po to ant dubens dedamas sietelis, suverčiami vaisiai. Palaikoma valandą ar dvi, kad gerai nusivarvėtų.

Skystis supilamas į indą, suberiamas cukrus (3 litrams sulčių reikia 2 kg), kaitinama, kol įgyja gražią rusvą spalvą ir kiek sutirštėja – nuo šaukšto turi kristi stambūs lašai.

Karšti drebučiai supilami į mažus stiklainėlius, leidžiama jiems atvėsti ir sustingti, tada jie uždengiami dangteliais arba celofanu, kurio viršutinė pusė suvilgyta virintu vandeniu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
krisina
2012-12-16 00:51
Na nežinau, ar verta gaminti tokį desertą...Gila ir obuolių ir cukraus...

siaubas..
2012-01-18 19:39
siaube siaubeli... sitiek cukraus..!! ir sitiek laiko virti..??!!cia apie apie sveiktata kalbos negali buti.. nei vitaminu..nei naudos.! Bereikalingas laiko gaisinimas..!!
zymiai sveikiau kramtant zalia obuoli pasivaikscioti lauke..
rasa
2012-01-07 16:46
arba obuoliu sultys sumaisyti su zelatinu
Andzelika
2012-01-07 15:53
nemanau, kad tai sveikas saldėsis, juk kiek cukraus!Bet įtariu, kad turi būti skanu
Kas
2012-01-06 18:17
Gal ir nemažai, bet jei rūpinatės savo sveikata, tai nemanau, kad sunku šiek tiek pavargti