Žuvyje bei jūros gėrybėse gausu omega-3 riebalinių rūgščių, kurios padeda išvengti akies tinklainės nykimo ir apsaugo nuo širdies ligų. Taigi šį kartą siūlome išbandyti žuvies sriubą.
Reikės:
- 600-700 gramų menkės filė
- 10 tigrinių krevečių
- 1 svogūno
- 1 morkos
- 1 cukinijos
- 2 skiltelių česnako
- 1 paprikos
- 1 litro pomidorų sulčių
- 1 litro vandens
- 1 šaukšto miltų (kupino)
- Druskos ir cukraus
- Aliejaus kepimui
Svogūną, česnaką ir morkas nuvalykite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, o morkas sutarkuokite burokine tarka. Cukinijos odą nulupkite, paprikas išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pakepinkite morkos, svogūną ir česnaką, kol suminkštės.
Tuomet suberkite cukinijas bei papriką ir pakepinkite dar kelias minutes. Suberkite miltus, gerai išmaišykite, pakepinkite minutę laiko ir užpilkite vandeniu (verdančiu).
Į puodą su daržovėmis sudėkite vidutinio dydžio gabaliukais pjaustytą menkę ir virkite ant vidutinės ugnies, kol žuvis beveik išvirs. Sudėkite krevetes ir užpilkite pomidorų sultimis. Padidinkite ugnį, kad vanduo vėl užvirtų ir pagardinkite druska bei cukrumi. Po krevečių įdėjimo sriubą virkite dar maždaug 5 minutes.
Patiekite su šviežiomis žolelėmis ir grietine.
2012-02-15 19:38