Žali kalafiorai su “Guacamole” padažu

Jei mėgstate užkandžiauti arba dažnai sulaukiate svečių, siūlome įsidėmėti šį receptuką, nes jis ne tik labai gardus, bet ir sveikas. Organizmas ypač lengvai virškina kalafiorų ląstelieną, todėl neapkrausite skrandžio, tačiau jausitės pasisotinę.

Reikės:

Kalafiorų
0,3 stiklinės laimo sulčių
1 svogūno
2 avokadų
2 skiltelių česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0,3 arbatinio šaukštelio kumino
1 šaukšto smulkintos kalendros
1 žaliojo čili pipiro
Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Nulupkite avokadus, išimkite iš jų kauliukus ir minkštąją avokadų dalį susmulkinkite. Į gautą masę sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką, pipirą ir prieskonius. Įpilkite laimo sulčių ir alyvuogių aliejaus. Viską gerai sutrinkite, kad gauta masė atrodytų lyg košė. Kalafijorus gerai nuplaukite, “sulaužykite” gabaliukais ir patiekite šalia padažo.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vaiva
2012-01-05 15:25
šitą padažą irgi galima pašildyti. dar skaniau bus
Zizi
2012-01-05 14:39
mmmmmmmmmmm kaip skanu. Aš kalafijorams esu dariusi kitokį padažą. Kažkas panašaus į pikantišką mišrainę, tik su grietinėle ir pašildytas