Šis užkandis nekaloringas, skanus, sotus ir svarbiausia - paruošiamas vos per kelias minutes. Jei namuose neturėsite kedro riešutų, galite juos pakeisti graikiniais arba lazdyno.
Reikės:
- 5 nedidelių pomidorų
- Mocarelos sūrio
Padažui:
- 2 stiklinių baziliko
- 1 saujos kedro riešutų
- 2-3 skiltelių česnako
- 100 gramų Permezano sūrio
- Alyvuogių
- 1 stiklinės alyvuogių aliejaus
- Druskos ir maltų pipirų
Nuplautus pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais. Išdėliokite pomidorus ant lėkštės, o ant jų viršaus sudėkite mocarelą.
Į blenderį suberkite visus padažui skirtus ingredientus ir gerai sutrinkite, kad gautųsi vientisa masė. Padažas turėtų gautis pakankamai tirštas. Ant paruoštų pomidorų ir mocarelos dėkite po šaukštelį Pesto padažo ir papuoškite alyvuogėmis.
2012-02-10 16:45