Sluoksniuotas citrinų pyragas

Šis citrinų pyragas - purus ir labai aromatingas, o svarbiausia - greitai ir lengvai pagaminamas. Puikiai tiks ir svečiams pavaišinti, ir pasmaguriauti su rytine kava ar arbata.

Reikės:

 

  • 400 gramų pieno
  • 150 gramų sviesto
  • 3 šaukštų cukraus
  • Pusės šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 700 gramų miltų
  • Pusės šaukštelio citrinos žievelės
  • 4 citrinų
  • 250 gramų cukraus


Nedidelį kiekį pieno (maždaug 50 gramų) supilkite į puodelį, įberkite 1 šaukštelį cukraus ir mielių, išmaišykite ir kelioms minutėms palikite pastovėti.

Likusį pieną sušildykite, ištirpinkite jame sviestą, likusį cukrų ir druską, pridėkite 300 gramų miltų ir tarkuotą (smulkiai) citrinų žievelę. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite į tešlą likusias mieles bei miltus ir gerai išminkykite tešlą, kad nebūtų kibi. Paruoštą tešlą uždenkite ir pastatykite šiltoje vietoje, kad iškiltų. Kai tešlos kiekis padidės dvigubai, paminkykite ją iš naujo ir leiskite vėl kilti.

Citrinas nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu ir sutarkuokite burokine tarka su visomis žievelėmis. Į sutarkuotą citrinų masę įdėkite cukraus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Padalinkite tešlą į 3 arba 4 dalis. Viena dalis turi būti didesnė už kitas. Pačią didžiausią dalį plonai iškočiokite (kuo ploniau) ir išklokite ant kepimo formos pagrindo. Svarbiausia - kad neliktų jokių skylučių. Tešlos lakštas turėtų uždengti kepimo formos kampučius (turi likti kabantys kraštai). Ant lakšto tolygiai paskirstykite trečdalį citrinų įdaro.

Antrąjį tešlos lakštą taip pat iškočiokite ir užklokite juo įdarą. Ant viršaus dėkite dar vieną įdaro sluoksnį ir jį tolygiai paskirstykite. Tą patį padarykite su likusiu įdaru ir tešla. Užklojus paskutinį tešlos sluoksnį, gražiai užlankstykite pirmojo sluoksnio kampučius (turėjote palikti kabančios kraštus) ir prispauskite juos prie viršutinės tešlos, kad neliktų tarpelių. Palikite pyragą pastovėti, kol orkaitė įkais. Pyragą kepkite 210 laipsnių temperatūroje, maždaug 20 minučių.

Išėmus iškeptą pyragą jį pridenkite ir palaukite, kol pilnai atšals.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
antusiuke
2012-08-15 18:35
Brangieji, pries tarkuodami citrinas gerai nuplikykite karstu,o ne siltu vandeniu... labai patiko tortukas, aciu! Ir svarbiausia - nekartus!!
Jjovvis
2012-05-01 20:15
Tikrai labai skanus siulyciau visiem pasigaminti kas megsta nesaldziu pyragus
Aradija
2012-02-29 22:22
jo reikejo prieš gaminant paskaityti komentarus, aš irgi tik produktus sugadinau, nes tokio pyrago niekas nevalgys, fui koks kartus
as
2012-02-23 10:44
O nereiketu parasyti i koki piena suberti mieles - silta , salta, kambario tem, sugadinau produktus
inga
2012-02-20 22:39
Tai ar 400 gramu pieno ar 400 ml.pieno?