Pasigaminti šį apkepą tikrai nesudėtinga, o svarbiausia - galite naudoti pačias įvairiausias daržoves. Šiame recepte mes siūlome rinktis brokolius, tačiau jei brokolių nemėgstate, pakeiskite juos kalafijorais, paprikomis ar kitais ingredientais. Taip pat į apkepą galima dėti ir kumpio ar šoninės gabaliukų. Žodžiu, tiks kiekvienam pagal skonį.
Reikės:
- 1 kilogramo brokolių
- 300 gramų fermentinio sūrio
- 1 didelio svogūno
- 500 gramų sluoksniuotos tešlos
- 200 gramų grietinėlės
- 3 kiaušinių
- Druskos ir pipirų
- Kitų daržovių
Užvirkite pasūdytą vandenį ir kelias minutes pavirkite jame smulkintus brokolius. Šiek tiek apvirus juos nukoškite ir palikite atvėsti. Sutarkuokite fermentinį sūrį, supjaustykite svogūną ir kitas pasirinktas daržoves.
Suplakite kiaušinius kartu su grietinėle ir paskaninkite plakinį druska bei pipirais. Jei norite, galite įdėti smulkintų petražolių, kurios pridės nuostabaus aromato. Į gautą masę suberkite trečdalį tarkuoto sūrio, svogūnus ir brokolius (bei kitas daržoves).
Kepimo indą išklokite sluoksniuota tešla taip, kad susidarytų tešlos kraščiukai. Supilkite paruoštą įdarą ir viršų apibarstykite likusiu sūriu. Patiekalas kepamas orkaitėje įkatintoje iki 200 laipsnių, maždaug 20-25 minutes.
2012-01-22 15:10