Jei norite, kad sriuba būtų aštresnė, galite įpilti šiek tiek čili padažo.
Reikės:
- 200 gramų lęšių
- 1 -2 šaukštų tiršto pomidorų padažo
- 1 morkos
- 1 svogūno
- Pusės šaukštelio kario
- Pusės šaukštelio maltos paprikos
- Pusės šaukštelio kmynų
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
Svogūną ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite pjaustytas daržoves maždaug 10 minučių. Lęšius nuplaukite ir supilkite į daržoves. Įpilkite tiek vandens, kas vos dengtų lęšiukus. Įberkite druskos, prieskonių ir supilkite pomidorų padažą.
Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite ant nedidelės ugnies maždaug 20 minučių. Įpilkite dar vandens (priklausomai nuo to, kokio skystumo sriubos norite) ir pavirkite dar 20 minučių. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
2012-03-12 22:10