Krevečių sluoksniuotis

Jūros gėrybės - tai ne tik skanus, bet ir sveikas maistas. Jos lengvai virškinamos, o savo sudėjyje turi daugybę mineralinių medžiagų. Krevetėse gausu B grupės vitaminų: B1, B2, B6 ir B12. Kaip ir kituose jūros produktuose, jose daug jodo, pantoteno rūgšties.

Reikės:

 

  • 200 gramų nuluptų mažų krevečių
  • 1 avokado
  • 125 gramų "Prezident" sūrio
  • 50 gramų petražolių
  • 2 šaukštelių aitrių krienų
  • 1 agurko
  • 1 pomidoro
  • 50 gramų lašišos (arba kitos raudonos žuvies)
  • 3 šaukštelių raudonųjų ikrų


Nulupkite avokadą, pašalinkite iš jo kauliuką ir supjaustykite mažais gabaliukais. Sudėkite avokado gabaliukus į blenderį, kartu suberkite petražoles ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet į tą pačią masę dėkite President (arba panašų) sūrį bei krienus ir gerai viską išmaišykite.

Šaldytas krevetes atšildykite, nuplaukite, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir pavirkite maždaug 2 minutes. Išvirtas krevetes nukoškite ir atvėsinkite.

Pomidorą, agurkus ir lašišą susmulkinkite. Patiekalas beveik paruoštas, beliko jį gražiai susluoksniuoti. Į nedidelę stiklinę dėkite krevetes, ant viršaus sluoksnį sūrio ir avokadų kremo, tuomet pomidorus bei agurkus, tarp kurių per viduriuką įspauskite lašišos. Pačiame viršuje uždėkite šiek tiek raudonųjų ikrų ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa
2012-02-20 19:11
Atrodo labai violojanciai. Kelioms porcijoms sis receptas?
Pavarde:
2012-02-20 18:59
Aciu jus man mokykloi padejote
audrone
2012-02-17 12:32
atrodo super snakiai ir graziai,reiks butinai pabandyti,bet norejau zuzynoti kiek ce porciju iseis is sito produktu kiekio??/tikiuosi nors 2porcijos iseis
Dinas
2012-02-16 20:35
Labai jau daug nepigių ingredientų
dds
2012-02-16 18:32
Atrodo tai labai prabangiai