Ar žinojote, kad lęšiai – tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų? Teigiama, kad jų aptikta net šiuolaikinės Šveicarijos teritorijoje esančiose pirmykščio žmogaus stovyklų vietose. Nieko nuostabaus, juk lęšiai - labai maistingi. Taigi šį kartą siūlome karštas lęšių ir moliūgų salotas.
Reikės
- 100 gramų salotų lapų (galima pačių įvairiausių rūšių)
- 200 gramų moliūgo
- 1 didelio obuolio (rūgštus geriau)
- 1 mažo svogūno
- 100 gramų miniatiūrinių kukurūzų
- 200 gramų lešių
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 50 ml balto vyno
- 2 šaukštų obuolių acto
- 1 šaukšto medaus
- Druskos
Svogūną, obuolius (nuluptus) ir moliūgo minkštimą susmulkinkite pageidaujamo dydžio gabaliukais. Ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkintus svogūnus, kol švelniai paruduos. Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite moliūgus bei obuolius, užpilkite baltu vynu ir patroškinkite 8-10 minučių (kol moliūgas suminkštės). Patroškinus sudėkite į gilų indą, uždenkite plėvele ir palikite stovėti.
Užvirinkite 800 ml vandens, suberkite lęšius ir virkite ant mažos ugnies 25 minutes (uždengus dangčiu). Likus 3 minutėms iki virimo pabaigos, pagardinkite druska. Lęšius nukoškite ir sumaišykite su keptais moliūgais.
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite miniatiūrinius kukurūzus (maždaug 7 minutes) ir supjaustykite juos į kelias dalis.
Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir obuolių actą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, ant viršaus - paruoštą įdarą bei kukurūzus ir apipilkite padažu.
2012-02-01 22:20