Karštos vegetariškos salotos

Ar žinojote, kad lęšiai – tai vienas iš seniausių kultūrinių augalų? Teigiama, kad jų aptikta net šiuolaikinės Šveicarijos teritorijoje esančiose pirmykščio žmogaus stovyklų vietose. Nieko nuostabaus, juk lęšiai - labai maistingi. Taigi šį kartą siūlome karštas lęšių ir moliūgų salotas.

Reikės

 

  • 100 gramų salotų lapų (galima pačių įvairiausių rūšių)
  • 200 gramų moliūgo
  • 1 didelio obuolio (rūgštus geriau)
  • 1 mažo svogūno
  • 100 gramų miniatiūrinių kukurūzų
  • 200 gramų lešių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 50 ml balto vyno
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • 1 šaukšto medaus
  • Druskos


Svogūną, obuolius (nuluptus) ir moliūgo minkštimą susmulkinkite pageidaujamo dydžio gabaliukais. Ant vidutinės ugnies pakepinkite smulkintus svogūnus, kol švelniai paruduos. Tuomet į tą pačią keptuvę sudėkite moliūgus bei obuolius, užpilkite baltu vynu ir patroškinkite 8-10 minučių (kol moliūgas suminkštės). Patroškinus sudėkite į gilų indą, uždenkite plėvele ir palikite stovėti.

Užvirinkite 800 ml vandens, suberkite lęšius ir virkite ant mažos ugnies 25 minutes (uždengus dangčiu). Likus 3 minutėms iki virimo pabaigos, pagardinkite druska. Lęšius nukoškite ir sumaišykite su keptais moliūgais.

Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite miniatiūrinius kukurūzus (maždaug 7 minutes) ir supjaustykite juos į kelias dalis.

Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, medų ir obuolių actą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Ant lėkštės išdėliokite salotų lapus, ant viršaus - paruoštą įdarą bei kukurūzus ir apipilkite padažu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
MildA
2012-02-01 22:20
labai megstu lesius butinai isbandysiu