Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.
Blyneliams reikės:
- 200 gramų kvietinių miltų
- 200 gramų varškės
- Stiklinės pieno
- 2 kiaušinių
- Aliejaus
Padažui reikės:
- 200 gramų špinatų
- 125 gramų varškės
- Pusės stiklinės pieno
- 100 gramų žiedinių kopūstų
- 3 saujų svogūnų laiškų
- Prieskonių, druskos ir pipirų
- Alyvuogių aliejaus
Miltus, varškę, pieną ir kiaušinius gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Į įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir iškepkite blynelius.
Padažui skirtą varškę lėtai maišykite, po truputėli pilant pieną. Daržoves šiek tiek apvirkite ir špinatus, žiedinius kopūstus ir svogūnus susmulkinkite blenderiu. Visus ingredientus suberkite į varškės ir pieno mišinį, gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Padažą neilgai pašildykite ant silpnos ugnies.
2016-08-05 20:00