Varškės lietiniai su žaliuoju padažu - sveikiems pusryčiams ir pietums

skanusgyvenimas.blogspot.com nuotr.

Dažniausiai lietinius esame įpratę valgyti su įdaru, tačiau šį kartą siūlome pabandyti kiek kitokį variantą. Pirmiausia, blynelius pagardinsime varške, na o vietoje įdaro rinksimės gardų žaliąjį padažą.

Blyneliams reikės:

 

  • 200 gramų kvietinių miltų
  • 200 gramų varškės
  • Stiklinės pieno
  • 2 kiaušinių
  • Aliejaus

 

Padažui reikės:

 

  • 200 gramų špinatų
  • 125 gramų varškės
  • Pusės stiklinės pieno
  • 100 gramų žiedinių kopūstų
  • 3 saujų svogūnų laiškų
  • Prieskonių, druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus


Miltus, varškę, pieną ir kiaušinius gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Į įkaitintą keptuvę pilkite tešlą ir iškepkite blynelius.

Padažui skirtą varškę lėtai maišykite, po truputėli pilant pieną. Daržoves šiek tiek apvirkite ir špinatus, žiedinius kopūstus ir svogūnus susmulkinkite blenderiu. Visus ingredientus suberkite į varškės ir pieno mišinį, gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Padažą neilgai pašildykite ant silpnos ugnies.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ruta
2016-08-05 20:00
Labai skanu...nesitikejau !!!
Ilona
2012-01-17 11:16
Nelabai supratau kodel naudojate mano foto?

http/skanusgyvenimas.blogspot.com/2011/01/lietiniai-blynai.html
Vaidukas
2012-01-16 22:52
Paragavom kartu su vyru. Man labai skanu, o vyras sakė kad kepsnys kur kas geriau. Na, nebūtų vyras
loreta
2012-01-16 16:16
reik pabandyti
Vika
2012-01-16 15:11
Ir yra skanu, jau išbandžiau