Šiandien siūlome pasigaminti labai paprastai ir greitai paruošiamą apkepėlę, kurios gaminimas užtruks tik maždaug pusę valandos. Tiesa, turime įspėti, kad Bešamelio padažas bus gaminamas ne pagal originalų receptą: mes jam suteiksime šiek tiek aštrumo.
Reikės:
- Pusės gūžės kalafijoro
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
- 100 ml pieno
- 0.5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
- Druskos ir pipirų
- Česnako
- Aštrių prieskonių ir Tabasko padažo
Kalafijorus sulaužykite gabaliukais (maždaug kąsnio dydžio) ir dėkite į verdantį vandenį. Virti reikės maždaug 8 minutes. Tuo tarpu keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir gerai viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Ugnį primažinkite ir į mišinį supilkite pieną. Nuolatos maišykite, kol pienas ims tirštėti (apie 4 minutes). Masei sutirštėjus, įberkite trinto muskato riešuto, druskos ir pipirų. Kad padažas įgautų daugiau skonio, įdėkite 2-3 skilteles smulkinto česnako, aštrių prieskonių ir jeigu turite - aštraus tabasko padažo. Viską gerai išmaišykite.
Išvirtus kalafijorus suberkite į šaltą vandenį, kad jie atvėstų, tuomet nukoškite ir sudėkite į kepimui skirtą indą. Ant viršaus užpilkite paruošą padažą, gerai sumaišykite su kalafijorais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalas kepamas apie 8 minutes, kol jo viršus gražiai apskrunda. Kalafijorų apkepėlę galite papuošti šviežiais smulkintais žalumynais.
2015-09-05 01:43