Kalafijorų ir aštraus Bešamelio padažo apkepėlė

Šiandien siūlome pasigaminti labai paprastai ir greitai paruošiamą apkepėlę, kurios gaminimas užtruks tik maždaug pusę valandos. Tiesa, turime įspėti, kad Bešamelio padažas bus gaminamas ne pagal originalų receptą: mes jam suteiksime šiek tiek aštrumo.

Reikės:

 

  • Pusės gūžės kalafijoro
  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 100 ml pieno
  • 0.5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • Druskos ir pipirų
  • Česnako
  • Aštrių prieskonių ir Tabasko padažo


Kalafijorus sulaužykite gabaliukais (maždaug kąsnio dydžio) ir dėkite į verdantį vandenį. Virti reikės maždaug 8 minutes. Tuo tarpu keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir gerai viską išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Ugnį primažinkite ir į mišinį supilkite pieną. Nuolatos maišykite, kol pienas ims tirštėti (apie 4 minutes). Masei sutirštėjus, įberkite trinto muskato riešuto, druskos ir pipirų. Kad padažas įgautų daugiau skonio, įdėkite 2-3 skilteles smulkinto česnako, aštrių prieskonių ir jeigu turite - aštraus tabasko padažo. Viską gerai išmaišykite.

Išvirtus kalafijorus suberkite į šaltą vandenį, kad jie atvėstų, tuomet nukoškite ir sudėkite į kepimui skirtą indą. Ant viršaus užpilkite paruošą padažą, gerai sumaišykite su kalafijorais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalas kepamas apie 8 minutes, kol jo viršus gražiai apskrunda. Kalafijorų apkepėlę galite papuošti šviežiais smulkintais žalumynais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktorija
2015-09-05 01:43
Produktų sąraše neįrašyti miltai.
Liuka
2012-01-23 22:01
Recepta jau anksciau zinojau ir tikrai labai skanu. Visiems vegetarams rekomenduoju