Sveikas desertas: kepti obuoliai varškės tešloje

Sakoma, kad vos keli saldumynų kąsniai gali įveikti net ir pačią blogiausią nuotaiką. O pasigaminti labai skanų ir sveiką desertą - visai nesunku, greita ir netgi nebrangu.

Reikės:

 

  • 2 obuolių
  • 100 gramų varškės
  • 100 gramų miltų
  • 1 kiaušinio trynio
  • 1 šaukšto cukraus
  • 500 ml cukraus sirupo
  • 100 gramų sviesto
  • Cinamono, cukraus pudros ir druskos
  • Šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės

 

Į miltus įberkite žiupsnelį druskos ir viską persijokite. Miltų kruvelėje padarykite nedidelę duobutę. Sutrupinkite varškę bei sviestą, suberkite į duobutę ir viską gerai išminkykite, kad neliktų jokių gumbelių. Gautą tešlą iškočiokite, kad gautųsi kvadrato formos lakštas ir supjaustykite į mažesnius kvadračiukus (jų dydis priklauso nuo to, kokio dydžio bus obuolių gabalėliai).

Nulupkite obuolius ir išimkite iš jų sėklytes. Į vandenį įpilkite cukraus sirupo, suberkite citrinos žieveles ir jį užvirinus sudėkite obuolius. Obuoliai turi virti tol, kol suminkštės. Obuolius galima virti puselėmis arba supjaustytus smulkiau.

Įšvirtus obuolius nukoškite ir dėkite ant tešlos kvadratėlių. Tešlos kampus sujunkite, išorę patepkite kiaušinio tryniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 210 laipsnių. Iškepto deserto nepamirškite paskaninti cukraus pudra.
 

» Rašyti komentarą
» Komentarai
vilte
2012-01-12 21:58
zinot, pamaciau recepta sita, ir nukeliavau iskart i parduotuve produktu. Tikrai fantastiskai skanu