Parduotuvėse galima susipirkti arbatų su pačiais įvairiausiais priedais: ramunėlėmis, apelsinų ir obuolių žievelėmis ir t.t. Tačiau dar geriau, jei nusipirksite „grynos“ arbatos, ir patys ką nors į ją įmaišysite.
- Mėtos. Suteiks arbatai ypatingą aromatą. Pasižymi raminamuoju poveikiu, gelbsti nuo peršalimo, gerina miegą. Galima maišyti tiek šviežią, tiek džiovintą.
- Imbieras. Arbata su imbieru ypač naudinga šaltuoju metų laiku. Šis gėrimas greitina medžiagų apykaitą ir šildo. Imbierą galima supjaustyti kubeliais arba patarkuoti – svarbiausiai nepersistengti, nes arbata bus ne tokia skani. 200 ml arbatos užtenka 5 g imbiero.
- Jazminai. Šis priedas padeda greičiau atgauti jėgas po sunkios darbo dienos ir puikiai tonizuoja.
- Kinrožės. Labai naudingos žmonėms, kurių hemoglobino lygis per žemas. Taip pat tokia arbata aprūpins organizmą jodu.
- Uogos. Džiovintos uogos – išties puikus arbatų priedas. Džiovintas žemuoges, gervuoges ir pan. sumeskite į arbatą, ir pajusite nuostabų jų aromatą, be to, praturtinsite vitaminais.
Raskite laiko bent kartais surengti namie arbatos gėrimo ceremoniją, eksperimentuokite su naudingais ir natūraliais priedais – taip išgausite unikalų arbatos skonį ir aromatą. Tačiau nepamirškite, kad dideliais kiekiais tokių priedų naudoti negalima, nes efektas bus priešingas, ir savo organizmui tik pakenksite.