Bulvės – labai naudingos daržovės. Ar žinote, kokiomis savybėmis jos pasižymi?
Štai trumpas sąrašiukas:
- Šviežiose bulvėse yra vitaminų E, B, C ir D, taip pat – folio rūgšties.
- Bulvėse esantis kalis padeda iš organizmo pašalinti skysčių perteklių.
- Bulvių vartojimas gerina medžiagų apykaitą.
- Bulvės padeda sergant virškinamojo trakto ligomis (gastritu, dvylikapirštės žarnos opaligės, nuo padidėjusio rūgštingumo).
- Pasižymi diuretiniu poveikiu (t.y. varo šlapimą).
- Šviežiai spaustos sultys malšina galvos skausmą.
- Padeda nuo vidurių užkietėjimo.
- Kosmetinė veido kaukė iš žalios tarkuotos bulvės pasižymi jauninamuoju poveikiu ir užkerta kelią ankstyvųjų raukšlių atsiradimui.