Mokslininkai iš Vašingtono universiteto išsiaiškino, kad dialil-sulfidas, kurio yra česnakuose, 100 kartų efektyviau kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis apsinuodijimą, negu bet kokie tradiciniai antibiotikai.
Bakterijų Campylobacter yra tiek ant paukštienos paviršiaus, tiek pačioje mėsoje. Mokslininkai išsiaiškino, kad česnakuose esantis dialil-sulfidas gali prasiskverbti pro apsauginę plėvelę, apsaugančią bakterijas nuo išorinių veiksnių įtakos.
Laboratoriniai bandymai parodė, kad dialil-sulfidas 100 kartų efektyvesnis už eretromiciną ir citrofloksaciną (antibiotikus), todėl jį galima naudoti kaip konservantą, taip pat ir paviršių dezinfekavimui.
Mokslininkai pripažįsta, kad česnakai žmogaus organizmui yra naudingi, tačiau dar neišsiaiškino, ar grynas produktas gali užkirsti kelią apsinuodijimui. Dėl šios priežasties, norint išvengti ligų sukėlėjų (Campylobacter) ir toliau patartina mėsą apdoroti termiškai.
Norite apsaugoti savo organizmą nuo įvairių ligų? Naudokite česnakus įvairiems patiekalams (tikrai neapsiriksite).
Česnakai - vaistas nuo apsinuodijimo?
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-05-20 21:55
Arba virintas pienas su česnaku... labai gerai prieš slogą padėjo...
2012-05-08 21:02
Tikra tiesa. Aš česnaką kaip geriausią imuniteto stiprintoją vartoju
2012-05-08 21:01
kasdien po skeltele cesnako - ir jokios ligos nekibs
2013-02-28 13:02